dimecres, 22 de juny del 2016

VISCA LES VACANCES DELS NENS!

AMB AQUEST ARTICLE DEL CARLES CAPDEVILA ACOMIADEM EL CURS I US DESITGEM MOLT BON ESTIU!
"S’ha acabat l’escola i s’imposa la cantarella desempre: que si ells tenen 80 dies de vacances, temps suficient per donar la volta al món segons Juli Verne, i nosaltres 30 i gràcies, i així no hi ha qui conciliï, i bla bla bla.
Això és del tot cert, i aviat els calendaris escolars s’aproparan un pelet més als nostres. Però mentrestant, i per variar, proposo tres acostaments diferents al tema.

El primer és que, objectivament, per als nens és saludable una etapa en què oblidaran els horaris esclavitzadors de l’hivern, quan a base d’extraescolars sovint tenen una agenda de ministre. Els convé, encara que sigui en activitats organitzades, trencar rutines, conèixer altres companys, prendre la fresca, fer esport, fer més de nens. I si representa que els adorem tant, volem el millor per a ells, és estrany que ens queixem tant del seu estiu, quan sol ser l’etapa més feliç per a la majoria. I si no us ho creieu, pregunteu-los-hi a ells, o intenteu recordar la vostra infantesa.

El segon és que, ara que no hi ha escola, descobrim que no ha de ser fàcil tenir-ne 25 de 9 a 5, i per tant és un moment ideal per admirar els mestres. I agrair-los l’esforç, i esperar que tornin amb les piles carregades. I qui no ho aconsegueixi, qui continuï sentint enveja pels seus horaris, doncs que es faci mestre, o que es plantegi per què no ho va decidir en el seu moment.
I el tercer és que ara toca disfrutar-los. Els pares d’avui ens queixem que no els tenim prou, que quina llàstima que creixinn tan ràpid, que no te n’adones i ja s’han fet grans, i que per culpa de la mala conciliació laboral i familiar els nens es passen més temps amb altra gent que amb nosaltres. Si representa que tenim tan mala consciència de veure’ls poc, no té sentit que just ara que els veurem més també ho lamentem.
Entestats a negativitzar-ho tot, a fer de tot un problema, ens hem passat l’hivern enyorant l’estiu, o sigui que seria molt estúpid que ara ens passéssim l’estiu esperant el proper hivern."

CONTES ENCADENATS 2016

ELS ESPIADIMONIS, LES HERBES I ELS ROMANÍS, ELS NENS I NENES DE 3R DE L'ESCOLA HAN PARTICIPAT EN L'ELABORACIÓ DE CONTES ENCADENATS AMB LA RESTA D'ESCOLES DE MONTCADA. 
AQUÍ TENIU UN VÍDEO QUE EXPLICA L'EXPERIÈNCIA!


divendres, 29 d’abril del 2016

COMVERSEM AMB UN CIENTÍFIC

Aquest curs els grups de 4t i 5è participem en el projecte Amgen Exper(i)ència amb el doctor Pere Gascón, hematòleg i oncòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona. 

El doctor Gascón, ha desenvolupat una gran part de la seva carrera professional als Estats Units-país on va ser escollit Metge de L'Any de l'estat de Nova Jersey l'any 1995-. és consultor sènior del Servei d'Oncològia de l'Hospital Clínic de Barcelona.


En cada visita aprenem de la seva saviesa, amb temes relacionats amb el cos i la salut. Nosaltres li fem preguntes i conversem. 


El nostre científic va ser entrevistat en el programa retrats. 

dissabte, 26 de març del 2016

FELICITATS LLUÏSA! T'ESTIME'M

Fa uns dies vam acomiadar amb una petita festa a la Mª Lluïsa Puertas, la nostra conserge. Li desitgem el millor i molta felicitat en la seva nova etapa. 

Mª Lluïsa, per tu el poema SOLSTICI, 

Reconduïm-la a poc a poc, la vida, 
a poc a poc i amb molta confiança, 
No pas pels vells topants ni per dreceres 
grandiloqüents, sinó pel discretíssim 
camí del fer i desfer de cada dia. 
Reconduïm-la amb dubtes i projectes, 
i amb turpituds, anhels i defallences, 
humanament, entre brogit i angoixes, 
pel gorg dels anys que ens correspon de viure. 

En solitud, però no solitaris, 
reconduïm la vida amb la certesa 
que cap esforç no cau en terra eixorca. 
Dia vindrà que algú beurà a mans plenes 
l’aigua de llum que brolli de les pedres 
d’aquest temps nou que ara esculpim nosaltres. 

 Miquel Martí i Pol

dijous, 10 de març del 2016

dilluns, 25 de gener del 2016

REFLEXIONEM SOBRE L'ÚS DEL WHATSAPP

Us convidem a llegir un article del diari ARA de Carles Capdevila per reflexionar...

Els grups de WhatsApp de pares: glups!

CADA COP EM TROBO més mestres preocupats pels danys col·laterals dels grups de WhatsApp de pares i mares. I cada cop em trobo més pares desbordats, atabalats per la pressió que suposen, però incapaços de sortir-ne, per por de les conseqüències d’aquell missatge delator que diu “en Carles ha deixat el grup”. Glups, què diran de mi ara.
Els trobo pesats, en general, redundants i atabaladors. I sap greu perquè tenen una utilitat enorme per a cites esportives, aclariments diversos i convocatòries concretes. Si hi hagués un mínim de contenció. Però és evident que estem pagant les novatades de la nova joguina, i hi ha un abús de quantitat de missatges inútils, i sovint poca o nul·la reflexió sobre on arribarà el que deixes dit sense pensar-hi gaire.
El que és preocupant de debò és quan aquests grups interfereixen clarament en la pau entre famílies, i entre famílies i mestres, perquè s’hi eleven a nivell públic debats molt personals, o s’hi competeix a veure qui ho fa millor, o directament es critiquen decisions concretes.
I el que és del tot contraproduent és quan els grups suposen que alguns pares s’enviïn els deures o els apunts creient que així ajudaran els seus fills, sense entendre que no hi ha cap favor pitjor que sobreprotegir-los i fer-los la feina. Quan l’escola ensenya als nens a ser responsables i adquirir hàbits, a recordar què han de portar cada dia i explicar-ho ells solets a casa, i els pares muntem un circuit paral·lel que permet a la canalla oblidar-se’n sense conseqüències, és el moment de tancar el mòbil i pensar una estoneta. I si no es pot, gairebé és millor enviar mems que no fer un ús tan poc educatiu d’un grup de pares d’escola.